Blaffende hond

Blaffende Hond | Ontdek Waarom honden Blaffen Naar Andere Honden of Vreemde Mensen

Waarom blaft mijn hond?

In tegenstelling tot mensen, hebben honden geen woordenschat waarmee ze hun emoties kunnen uiten; honden blaffen!

Het is volkomen normaal voor een hond om zich te uiten door middel van geblaf.

Blaffen zit in de natuur van honden en kan heel erg handig zijn:door middel van hun geblaf maken onze dierenvrienden ons duidelijk dat er iets aan de hand is, dat zij zich onveilig voelen of zelfs dat wij ons misschien in een onveilige situatie bevinden.

Blaffen is echter niet altijd positief, en kan soms een probleem vormen.

Blaffen naar andere honden of mensen

Sommige honden hebben moeite om veilige situaties van onveilige situaties te onderscheiden, waardoor ze blaffen wanneer dat eigenlijk niet nodig is. Dit kan heel erg vervelend zijn, voor zowel hun baasjes als de honden zelf. De baasjes kunnen problemen ondervinden wanneer zij andere mensen of honden thuis uitnodigen, terwijl de blaffende hondenconstante stress ervaren.

Redenen dat honden overmatig blaffen

  • Een traumatisch verleden. Dit is voornamelijk het geval bij honden die uit een onveilige situatie zijn overgeplaatst. Ondanks zij nu alle liefde en aandacht die ze nodig hebben krijgen, kunnen ze geen onderscheid maken tussen een veilig een onveilige situatie.
  • Een klein postuur. Het valt op dat kleine honden vaak meer lijken te blaffen dan grote honden. Zij maken zich groot door hun stem te gebruiken.
  • Onafgemaakte trainingen. Sommige mensen willen graag een waakhond, en kiezen daarom een blaffende hond uit, om er vervolgens niet genoeg aandacht aan te besteden, waardoor het “alarm” op elk tijdstip afgaat.

Oplossing voor blaffende honden kan zijn een blafband.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *